Vattenkokare

Jag gillar att få mig en kopp kaffe innan jag drar igång dagen. Ofta när jag bor på hotell, så saknas den möjligheten. Jag kan visserligen gå ner i recptionen och köpa mig en kopp, då ofta för några Euros. Men det bästa tycker jag, är att sätta på min medhavda lilla vattenkokare. Så slår jag upp en kopp, lägger i lite frystorkat kaffe, och några suketter. Så kan jag sätta mig där på rummet iförd i princip enbart en morgonrock och njuta av mitt kaffe. Är det så att jag känner mig lite seg, så kan jag smyga ner i sängen igen, och sova middag halv sex på morgonen.
Lite tidigare i mitt liv, då vi reste, så åkte vi utan egen vattenkokare. Jag måste säga att vi båda, hustrun och jag blev ganska glada på de hotell som ställt in en vattenkokare på vårt rum. Det var ju innan vi kom på att vi faktiskt kan köpa en egen liten vattenkokare och ha med oss. När vi gjorde det så är det enbart ett problem kvar, komma ihåg att packa ner vattenkokaren, och lite kaffe. Vi börjar bli duktiga på detta numera, vi har skaffat oss en packlista som vi går igenom innan vi åker. På det sättet har vi med oss allt nödvändigt, och där ingår vattenkokaren.
Listan gör en massa saker, dels att vi får kaffe när vi vill, dels sparar vi tid, dels slipper man den oroliga magkänslan den som säger att man glömt något, och återupprepar, vi får kaffe när vi vill. Men hur kokar du på tåget, frågar vän av ordning. Nej det gör jag inte, jag har en termos med mig, kokar vatten på morgonen, och så kan vi njuta av ungefär var sin kopp under dagen. Jo, det finns ofta ställen där du kan köpa dig en kopp, ofta för ett antal €. Min lösning ger betydligt lägre kostnad, och valfrihet. Vår vattenkokare kostade omkring 200 sek. Skulle tro ungefär tio köpkoppar. Lite mera jobb, men oj sådana besparingar. Och så får jag mig en morgonkopp oavsett var jag befinner mig. Åker vi bil, har jag för mig jag kan sätta i en sladd i cigarettuttaget och koka mig en kopp under färd.

Koka vatten över öppen eld, naturens vattenkokare
Koka vatten i naturen