Tåg till Madrid

Snart öppnar Europa upp igen. Har du planerat för denna öppning? Jag tror att det kommer att vara gigantiskt många som vill ut och resa, några månaders karantän har satt resetarmen i gungning hos många. Jag tog fram ett förslag på resa från Malmö till Madrid.

Resa Malmö – Madrid


Avresa från Malmö klockan 06,41 och ankomst till Hamburg 12,02, med byte i Köpenhamn, allt för 426 spänn. Tar du bussen samma sträcka blir det tidig avresa 04,55 och ankomst 11,45 i Hamburg, detta för 159 sek.
Låt oss fortsätta, Hamburg Paris, via byte i Kassel och Frankfurt. Avresa 12,28 och ankomst Paris 21,37. Kläm dig in på lämpligt hotell över natten, så är du pigg för avfärd den sista biten på dagen efter. Jag hittar inga tågtider, men bussen tar dig hela vägen till Barcelona för 296 sek. Det är en nattbuss, avgång 21,55, då kan du spara in på hotellet i Paris, sov på bussen och vakna pigg och utvilad någonstans i södra Frankrike. Bussen anländer Barcelona på eftermiddagen 16,25.

Barcelona


I Barcelona får du stanna ett dygn, bussen avgår 14,30 och är framme i Madrid 21,50, allt till en kostnad av 374 sek. Jag vet att man har satt in ett nytt snabbtåg mellan Barcelona och Madrid. Även här får du vänta ett dygn, avresa sker 14,30 och ankomst Madrid är 21,50, långt över sju timmar, och det är långt från de 2,5 timmar som jag läste om nyss. Priset för en andra klass biljett hamnar på 390 sek för en vuxen.
Hela denna resa skulle kosta 829 sek om du tar mestadels buss och 1096 om du tar tåget på de sträckor där det går tåg. Tar du flyget Malmö – Madrid så är utbudet svagt, det är betydligt bättre om du tar från Stockholm Arlanda. Här kommer du, med en mellanlandning i den vackra staden Zürich, till Madrid för 1875 sek. Från Malmö, eller rättare sagt Kastrup i Köpenhamn, så blir det 1593 sek med samma mellanlandning i samma vackra Zürich.
Det här var några minuters research. Om du sätter av lite tid och letar djupare, så ska du se att du hittar betydligt bättre förslag än mina.

Lycka till

Resa till Madrid
Ånglok, det finns modernare på din resa till Madrid.