Tågresa till Moskva

Att åka Tåg är numera en av favoriterna, och kan jag hitta speciella mål med tågresan så blir jag om möjlig än gladare, detta har nu hänt, Moskva är målet för årets utflykt i Europa. Moskva är tillräckligt mystiskt och man kan ganska enkelt nå dit med tåg. Det börjar med att korsa ett hav, Östersjön, till Helsingfors, Tallin eller Riga. Vilken av de tre europeiska huvudstäderna jag väljer, det ska undersökas, men målet är Moskva, en av Europas större huvudstäder. Det handlar inte bara om att ta sig till Moskva, i Moskva måste vi också kunna transportera oss till det vi vill uppleva, vad det nu är det vet jag inte riktigt.Vad är Moskva känt för? Röda torget, Kreml. Enligt resetidningen Vagabond är Moskva en av världens dyraste städer att besöka, med dyraste hotell och världens bästa tunnelbana. Att åka tunnelbana är nästan lika roligt som att åka tåg. I Berlin finns ett pendeltåg som går runt hela staden, den var riktigt kul, förutom att se alla riktigt stora grejer i Berlin, som TV-tornet på Alexanderplats och dåvarande O2 arena, så fick man en uppfattning om även bostadsområden och annat. I Moskva tror jag inte att det finns en sådan bana, utan där är det mesta nog under jord. Jag ska åka en del, det lovar jag. Får kliva in på turistbyrån i Moskva och framföra mitt ärende. De kan säkert hjälpa mig till en briljant lösning.


Hotellpriserna kan jag inte riktigt hålla med Vagabond om. Kolla på denna länk, så hittar du en hel del lämpliga hotell för under tusenlappen, det tycker jag är OK, centralt i en huvudstad. I Många fall ingår frukost. Som sagt, jag ser fram mot årets tågresa den som hamnar i Moskva, Ryssland. Sedan blir det intressant att se om vi tar vägen via Helsingfors, Tallin eller Riga, det är ytterligare tre spännande huvudstäder.

Moskva - Röda Torget. BIld av Michael Siebert från Pixabay
Moskva – Röda Torget. Bild av Michael Siebert från Pixabay