Göttingen

Går du ut genom huvudingången så har du Altstadt snett upp till höger. På stationen finns fem perrongen och uppgångar, 11 spår. Det finns gottom informationsskyltar, så det är lätt att hitta. Vid ingången från Altstadt finns en DB information, där man kan köpa biljetter, platsbiljetter och få den info man behöver. Mitt emot kan du klämma en medium kaffe för 2.79€ på Burger King. Öppet 06.00 – midnatt. Det finns hamburgare och annat från kl sex på morgonen till sent på kvällen. Längre ner i korridoren finns ett antal brödbutiker och caféer. Inget matställe vad jag har sett, exkluderat då Burger King. Det är inget matställe enligt min åsikt. Har du tid, ta dig de få hundra meter ner till Altstadt ( gamla stan) Där har du ett stort utbud av restauranger och ölklubbar. Kanske lite häftigt kl sex på morgonen, och jag har, i ärlighetens namn inte kollat om de är öppna så dags. DBs info öppet 06.00 – 22.30.Förvaringsboxar finns vid entrén till Altstadt, och mitt emot finns Rail & fresch.

Utgången mot Altstadt i Hauptbahnhof i Göttingen
Utgången mot Altstadt i Hauptbahnhof i Göttingen


Ska du stanna i Göttingen så rekommenderar jag starkt att du tar in på GHotel på Bahnhofsalle 1 a, Ligger snett till vänster när du går ut på den lilla ingången, mot taxistationen. Fyra stjärnor för rimliga drygt 700 sek. Men boka direkt när du kommer till sidan på länken ovan. Återkommer du så höjs priset radikalt. Frukosten kan du skippa. Kostar 12€ per person. Visserligen en magnifik frukost, men du lär aldrig orka äta för några 12€. Ta dig i stället i på stationen, och hämta det du vill äta i någon brödbutik. Kaffe hittar du lite över allt. i och för sig till höga priser. På Burger King kostade en kaffe 2,79€, ganska häftigt tycker jag.
Vill du åka buss, så ligger busstationen strax utanför huvudingången. Det finns bra skyltar så du bör hitta din buss ganska snabbt.

Skylten på mitt rekommenderade hotell i Göttingen
Skylten på mitt rekommenderade hotell i Göttingen