Knutpunkt Hamburg

Skrevs den av

Jobbar på sidan, snart klar

Tåg i Hamburg

Hamburg är för många det första stoppet på väg ut i Europa. Det finns många anknytningar från staden, bland annat mina knutpunkter, Berlin och Frankfurt. I vissa lägen även Bryssel. Väljer du buss, så har du betydligt fler städer och platser att besöka. Du kan till exempel åka till Bern i Schweiz, med byte i Frankfurt. Eller ta dig till fantastiskt vackra Como i Italien, vid Comosjön, en resa på ca tjugo timmar med byte i Zürich, allt till en blygsam kostnad av 428 sek.

Att komma till Hamburg från Sverige är ganska lätt. Kliv på tåget i Köpenhamn, eller bussen i Helsingborg. Det är samma buss som börjar i Göteborg och kör hela E6 söderut. Påstigning i Varberg, Halmstad. Sitt sedan stilla ett tag, så småningom glider du in i centrala Hamburg. Buss och Järnvägsstationen ligger bara några hundra meter från varandra. Tittar du i den högra spalten så har du en liten broschyr om Hamburg Hbf. Läs den så får du en del tips om mat och boende i närheten.

Nattåget från Hamburg

Du kan åka ganska långt söderut med nattåget. Åker du Hamburg – München, så kan du boka på Nightjet för knappt 600 sek. Du kliver på tåget på Hamburg Hbf klockan 20.30 och kliver av i München klockan 07.30. Om du vill, kan du stanna kvar på tåget i två timmer. Då hamnar du i Innsbruck.